Henkilöstö

Pauliina Räisänen

Olen yrittäjä, viiden lapsen äiti, perheeseen kuuluu myös mies ja erinäinen määrä koiria.

Olen mennyt peruskoulusta suoraan töihin ja hypännyt 25 vuotiaana yrittäjäksi hoitovapaalta. Lähes jokaisen äitiysloman aikana tehnyt jonkin tutkinnon. Leipurin AT, yrittäjän AT, taloushallinnon AT, luonnonvara-alan pt, ratsastuksen ohjaaja. Nyt menossa on kuljetuspalveluiden AT.

Olen päätöksiä pelkäämätön tyyppi ja voin tehdä isojakin ratkaisuja nopeasti.

Olen ollut hevosyrittäjänä vuodesta 2000 vuoteen 2018. Hieman päällekkäin avasin latukahvila/pitopalvelu Heikkilän Pirtin, kauppa tehtiin vuoden viimeisenä päivänä 2014. Kahvila avattiin 17.1.2015. Kausi kestää lumitilanteesta riippuen itsenäisyyspäivästä huhtikuun puoliväliin.

Leipurin taitoja tarvitaan päivittäin, taloushallinnon osaamisesta ja yrittäjän tutkinnosta on hyötyä molemmissa töissäni, sekä latukahvilassa että suoramyynnin parissa. Suoramyynnissä käytän myös valmentajan oppeja tiimini koulutuksessa ja ohjaamisessa. Hevosalalta ja ratsastuksesta tulee tiettyä kurinalaisuutta.

Kaisa Lukkari

Moikka! Olen Kaisa Lukkari, paljasjalkainen sotkamolainen ja ohravaaralainen. Teen Heikkilän pirtillä yhdessä Pauliinan rinnalla liiketoiminnan kehittämistä, välillä vedän ryhmille erilaisia luontoon ja ruokaan pohjautuvia työpajoja sekä minut löytää tietenkin myös hellan ääreltä. Rakkaus ruokaan, villiyrtteihin, luonnonantimiin ja omiin juuriin on kulkenut mukanani aina. Intohimonani on ruokakulttuurin ja ruokamatkailun kehittäminen. Suurimpia innoittajiani ovat kainuulaiset perinnemaut, luonto ja Veikko Huovisen kiehtova kirjallisuus. Olen tehnyt lähes 30- vuotisen uran ravintola-alan eri tehtävissä. Paluu omille juurille Englannista Kainuuseen, 14 vuotta sitten, antoi kimmokkeen opiskella restonomin koulutuksen lisäksi luonnontuotealan neuvojaksi. Myöhemmin täydensin osaamistani Sotkamon kunnan mahdollistamassa oppisopimuskoulutuksessa matkailualan ammattitutkintoon, ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuottajaksi vuonna 2022. Koulutuksen aikana tarinallistin Veikko Huovisen Hamsterit- tuotantoon pohjautuvan Kainuun kirjamessujen ruokatapahtuman.

Paikallisuus ja juuremme näkyvät suunnittelutyössäni sekä kädenjäljessäni, niin ruoka- kuin tapahtumatuotannossa. Ideologiani seikkailee ylhäältä vaaroilta alas pelloille, kauniiden sinisten järvien rannoille ja vihreille marjamättäille, Kainuun vaarojen äärelle. Ruokamatkailun kehitystyöstä tuli urani tarkoitus ja sydämen juttu. Makumatkani edustavat rohkeasti Kainuun rikasta ruokakulttuuria – sen aitoja, brutaalin raakoja makuja – makumaailmaa. Yksi tärkeimmistä pilareista omassa tekemisessäni on paikallisten alan yrittäjien ja heidän tuotteidensa saattaminen yhteiseen pöytään. Puhtaina makuina kaikkien huulille. Ruokakulttuurin ja perinteiden tuominen omaan aikakauteemme ajan vaatimalla tavalla on yksi tapa nostaa identiteettiämme, juuriamme, maistuvia erottuvuustekijöitä, jotka luovat omintakeisen leiman alueellemme. Tämän eteen me Heikkilän pirtillä teemme kehitysyötä, joka maistuu juuri sinulle.

Vapaa-aikanani uppoudun kirjoittamisen hauskaan maailmaan, runoja, lyriikoita, mitä milloinkin. Luonto on tärkeä paikka minulle rauhoittua ja lenkkeilen lähimaastoissa päivittäin.

Simon Lambert

Olen Simon Lambert, syntynyt Lontoossa, Iso-Britanniassa. Muutin Suomeen ja Sotkamoon vuonna 2009. Olen tehnyt töitä Suomessa 13 vuotta ravintola-alan eri tehtävissä. Heikkilän pirtillä aloitin kesäkuussa 2023 leipurina. Leipominen on ollut mielenkiinnon kohteeni jo kauan ja olin innoissani saadessani mahdollisuuden oppia Pauliinalta lisää ja saan tehdä sitä nyt myös työkseni. On kiehtovaa samalla kuulla tarinoita alueen historiasta ja ruokaperinteistä. Rönttöset, ohrateokset ja meidän pienet ohrarieskamme ovat vieneet minut aivan uuteen maailmaan.

Rakastan Suomen luontoa ja luontoharrastaminen vaellusten, ja retkeilyn muodossa on osa jokapäiväistä elämääni. Kaikki neljä vuodenaikaa Kainuussa ovat elämän kiertokulun suola ja odotan jokaista aina innolla. Vuodenajat näkyvät myös leivonnaisten muuttuvissa, paikallisissa raaka-aineissa.